В момента по българското Черноморие има два карантинни хотела, работи се

...
В момента по българското Черноморие има два карантинни хотела, работи се
Коментари Харесай

Третият карантинен хотел за туристи ще е в София

В момента по българското Черноморие има два карантинни хотела, работи се за въвеждането и на трети в София.  Това разгласи пред  министърът на туризма Стела Балтова.  " Успяхме да създадем здравен протокол, в който е заложено съглашението за карантините хотели по морето. Има два хотела - един на Северното и един на Южното Черноморие. Работим и за въвеждането на карантинен хотел в София ", уточни тя.

Създаването на карантинни хотели бе гледище на някои браншови организации в туризма - още през юни браншовици от Северното Черноморие поискаха да се дефинират бази за отдих, които ще останат затворени, само че ще могат да се употребяват за настаняване на туристи, инфектирани с ковид, какъвто модел ползва Гърция. 

Министър Балтова посочи, че в хотелите по морето се работи извънредно дисциплинирано. Тя показа, че е била на обиколка по Южното Черноморие, където едвам са съумели да намерят стая, в която да я настанят. " Не съм задоволена от броя на имунизираните в бранша, само че вършим всичко допустимо.  В три града - Поморие, Слънчев бряг, Несебър, бяха открити имунизационни центрове безусловно на площада. Във всички РЗИ има от четирите типа ваксини, като работещите в туризма са с приоритет ", изясни тя.
Междувременно, тв репортажи демонстрираха претъпкани от туристи плажове и по северното, и по южното Черноморие.  " Сезонът върви добре, множеството хотели са цялостни. Възниква въпросът на каква цена и за какъв брой дълъг интервал. Имаме напълно малко неотворили хотели. Интересно е, че се трансформира самият профил на туристите.  Преди разчитахме на под наем туризъм, а в този момент курортите са цялостни с локални коли, което изважда нов проблем на дневен ред - местата за паркиране . Хотелите са много комбинативни и гъвкави ", съобщи ръководителят на варненската туристическа камара Илин Димитров пред . По думите му мерките против ковид се съблюдават, а броят на инфектираните е относително невисок. Влошава се обаче обстановката с дефицита на личен състав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР